Wednesday, May 23, 2012

demam sampai pitam

assalammualaikum kesekian kali,

hari ni 23/05/2012... bersamaan 2 Rejab. alhamdulillah, semalam kami satu rumah sahur sama2..cume aku je buka pose kt kedai. takpelah..evi ada temankan.

dia ada kursus. aku kt sini demam. mungkin kebetulan dia xde aku demam.hurm..abeslah kt rumah, kt ofis semua mengejek. baru 3 ari je kusus. hello my frennnsss...bukan sebab dia okey. syukur gak time dia xd aku demam..at least balik kedai jam 9.30 mlm dpt terus rest dan tido.

ape yg ak nk cite kisah ak pitam. so far, ini masuk kali ke dua ak pitam gaya gini. adoidoi..mujur kt kedai ak xsensorang. ade evi.pitam di toilet saat perut sakit gila.lain dari biasa. adoidoi...takut..tapi ak penah kene masa kt toilet ayambest. so, kali ni punya pitam aku dh tau nak buat ape. aku basahkan bahagian kaki aku..basahkan muke, badan...pejam mata, ak tersedar ak mcm terjelepok. nk tido pon ade.wehhh..dalam toilet pon rasa lena nk tertido.aiyakkkk...

bile trsedar, ak cepat2 basahkan kaki aku lg..baldi ak penuhkan air..biar basah. entahla...saat sorang2 cmtu, saat ak pejam mata rapat2. aku terasa sesuatu.

keadaan tu gelap. aku dpt rse gelapnyer aku sornag2 dalam kubur nanti. satu perasaan halus tu aku rasa, inilah nanti gelap dan sorang2 je dalam kubur. saat tu tubir mata aku menangis.

lepas ak dapat rs perasaan tu, ak menangis. tp xteresak2 pun.just keluar air mata. lepas tu baru hilang rasa pening..sedikit kekuatan dan semangat. aku bangun, ak keluar. evi tegur aku, lamanye muai main air dlm toilet. aku cakap ak pitam..evi susun baju, kemas kedai sorang.ak masuk bilik terus ak baring..rehat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mak kol..

tanya bilik pengantin nk cat color ape. set bedroom semua dh smpai. tnye pasal kawen, bisnes, kereta, keje..pastu mak ckp. eka xsihat? demam ke? aduhai mak..syahdunyerrr.=( aku ni kadang2 lebihkan sgt tunang aku. tp hal kesihatan ak sikit pun dia xtanya. msg pun "watpe" only a word. kol ade lahhh..tu pon jarang sangat=( . aku pitam pun ak xcerita kt dia. malas lah.. dia happy je kt sana. xamek peduli aku pun.

kasih mak memang lain. lain sangat2....sebab tu ak dapat kekuatan dgn mak. ayat mak..cara mak..sayang mak..xpenah kurang atau pudar.

lain betul dgn sayang nye manusia bergelar lelaki. sayang memang sayang..tapi tetap lain.

seronok tgk mereka yg bahagia....dapat pasangan yg pandai jaga hati, ambil perhatian...disetiap sudut. tgk status kt fb , aku delete sesuatu. sumpah aku malu sangat2 bila reply tanda soal. ???

hurm..nk wat cmne. dah nasib aku.....=( 


1 comment: