Saturday, November 5, 2011

bila kita tak buat apa2 dan dia masih cinta


salam readers,
buat ape ye...esok raya haji. mesti malam ni sibuk kat dapurkan....tpi saya masih bekerja dan perlu bekerja. 

bukan senang untuk berjaya dan berada di satu level yang selesa. semua tu perlu usaha keras dan berterusan. tanpa kenal putus asa. 
okey..kita tengok pada org yg bercinta. selalu berusaha tanpa jemu utk selalu mengkomitmenkan diri pd pasangan. best kan kalau pasangan halal..so..cepat2 bina perancangan utk menghalalkan perhubungan. tak perlu tergelumang dgn masalah demi masalah...ye..Allah ada, dan bila kita jatuh dan kecewa Dia lah yg pertama kita cari. tapi..masa senang dan gembira? mungkin ucap syukur sekali...dan LEKA berkali-kali. ohh...itu jugak peringatan utk diri sy sendiri. 

kdg2 kita rase bosan. duduk sepi..diam. tidak mau buat ape2...hanya melayan emosi dan gerak tari diri sendiri. atau mungkin perhati keliling dan lihat mereka berpuisi. 

TETAPI...disebelah kita tetap ada dia disisi. seseorang yg xpernah jemu utk selalu disamping diri. 

cantiknyer aku, hodohnyer aku, sengalnyer aku, mengade-ngadenyer aku, manjenyer aku, bodohnyer aku, bijaknyer aku, penatnyer aku, sedihnyer aku, marahnyer aku, merajuknyer aku,peningnyer aku, sakitnyer aku, sibuknyer aku, risaunyer aku....

semua emosi disitu.

menjadi satu dan bersatu.

tanggungan semua itu jadi BERDUA bila dia disisi, mungkin dia juga tidak buat ape2 atau pun kadang2 cuma buat sakit mata. 

opsssss

dan sebenarnyer kita mmg memerlukan dia dalam hidup kita. SEBAB DIA TAK PERLU BUAT APA-APA PUN KITA SUDAH RASA CUKUP
 cukup sekadar dia disisi menemani dalam semua emosi diri.
bersyukur.tadah tangan mengadap Ilahi. alhamdulillah...No comments:

Post a Comment