Wednesday, August 24, 2011

this i promise you

Kalau awak kamera,
Saya nak jadi tripod.
Biar semua boleh masuk satu gambar, baru sempurna.
(bila dapat camera baru)

Kalau awak mee bandung,
Saya nak jadi sudu.
Baru puas, dapat kuahnye sekali.
(kita mkn kt ayer hitam)

Kalau awak kopi,
Saya nak jadi roti bakar.
Baru kenyang perut, semangat nak bekerja.
(kita mkn kat kpitiam tambak)

Kalau awak kain sutera,
Saya nak jadi iron.
Baru licin, cantik dipandang.
(tapi panas la abg!)

Kalau awak PDA,
Saya nak jadi stylus.
Guna jari susah nak tekan, besar sangat kan.
(nak ini bolee??)

Kalau awak ikan keli goreng,
Saya nak jadi sambal belacan,
Baru terangkat selera nak makan.
(ade petai lg awk sukee)

Kalau awak TV,
Saya nak jadi remote,
Tak payah susah2 bangun, bila nak tukar channel.
(smbil guling2 atas sofa fella design!)

Kalau awak pokok,
Saya nak jadi tukang kebun,
Sedia menjaga, melindungi dari parasit.
(xnk org fitnah awk mcm2)

Dan kalau awak Jasrul Jamaluddin,
Saya nak jadi jodoh awak.
yang Tuhan dah tulis, sejak azali lagi.
Amin.
=)



Saya tak mungkin jadi gadis tercantik dalam hidup awak, body tak seseksi mana, yang lebihnya hanya isi.
Saya juga tak bisa menyanyi merdu untuk awak, apatah lagi berdansa lenggok mengiurkan jauh sekali Inul bergoyang gerudi.
Dan tak mungkin saya bisa membuat lelaki2 lain cemburu pada awak, hanya kerana awak memiliki saya, yang cuma seorang gadis biasa-biasa saja.
Tapi kehadiran saya, ingin saling melengkapi,
ingin mengisi setiap inci dalam hidup awak,
setiap ruang yang awak rasa kosong,
setiap rasa yang awak rasa sepi,
buat awak rasa sempurna,
buat awak rasa senang dan bahagia.

gambar lame yg xpenah sy jemu. tgok dan selalu tgok...=)

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete